NISSAN

“Нисан Мотър Къмпани“ (Nissan Motor Co., на японски: 日産自動車株式会社) е японска компания, втори по големина производител на автомобили в Япония след „Тойота“.
Централата на компанията се намира в Токио. През 2010 г. управлението на компанията се мести в Йокохама. За компанията работят около 170 000 души.
44,4 % от акциите на компанията принадлежат на френския автомобилен гигант „Рено“.
За дата на основаването на корпорацията се счита 26 декември 1933 г., когато в резултат от сливането на „Тобата имоно“ и „Нихон саньо“ е създадена новата компания. От 1 юни 1934 г. носи названието „Нисан мотърс“ (по първите букви на компанията „Нихон саньо“).
През май 1935 г. компанията взима решение за развитието на търговската марка „Нисан“, но практически до 1980 г. лице на компанията са разни модификации на автомобилите „Датсун“, произвеждани още от създаването на компанията (през 1983 г. тази марка престава да съществува).
В началото на 1958 г. започва продажбата на автомобили в САЩ, а през 1964 г. „Нисан“ става първата японска компания и сред 10-те най-големи автомобилни вносители в САЩ.
През 1962 г. започва продажбата на автомобили в Европа. Първото задгранично предприятие за производство на „Нисан“ е открито през 1959 г. в Тайван; сега задгранично производство на „Нисан“ има в 20 държави.

nissan auto parts

Филтриране по

Група авточасти
Марки и модели
Цена
лв лв
Производител
Филтър

Този уебсайт използва бисквитки. Научете повече.