MITSUBISHI

Компанията е основана през 1870 година от Ивасаки Ятаро. При сливането на фамилните гербове се получава известното по цял свят лого с трите диаманта. Още в началото на XX век, компанията се превръща в огромна фирма, която до края на Втората световна война остава едно цяло
Корпорация „Мицубиши Моторс“ (на японски: 三菱自動車工業株式会社, Mitsubishi Jidōsha Kōgyō Kabushiki Kaisha; на английски: Mitsubishi Motors Corporation), част от „Мицубиши Груп“, е четвъртият по големина японски производител на автомобили и 782-ра (сп. „Форбс“) по големина компания в света. Част е от бившата най-голяма индустриална компания в Япония – „Мицубиши кейрецу“.
Мицубиши Моторс е създадена през 1917 г. като компания за производство на кораби – „Mitsubishi Shipbuilding Co. Ltd“. Първият автомобил, който произвеждат, е Мицубиши-Модел „А“, първият серийно произведен японски автомобил. По-късно започват ръчна изработка на седемместен автомобил, базиран на модела на Фиат „Типо-3“, чиято цена обаче не била конкурентна на американските и европейските модели и производството спира през 1922 г., като са произведени само 22 автомобила.
В началото на 60-те години японската икономика започва да се възражда от разрухата. Така възниква идеята за нов семеен седан. През 1960 г. компанията произвежда модела „Мицубиши 500“, който е последван през 1962 г. от компактния четириместен „Миника“ и семейния автомобил „Мицубиши Колт“. Трите компании отново създават „Мицубиши тежка индустрия“ през 1964 г., който само за три години достига производство от 75 000 автомобила годишно. Като следствие на това и на успешните предишни модели, през 1969 г. се появява първият модел „Мицубиши Галант“. В началото на 1970 г. „Мицубиши тежка индустрия“ отделя „Мицубиши Моторс корпорейшън“ в самостоятелна компания под ръководството на Томио Кубо, най-успешният инженер на компанията, пристигащ от подразделението за авиационна техника.

mitsubishi auto parts

Филтриране по

Група авточасти
Марки и модели
Цена
лв лв
Производител
Филтър

Този уебсайт използва бисквитки. Научете повече.